LÄS OM: Valpkurser

.

.

Du har precis fått hem en ny familjemedlem, stort grattis! Det är en stor omställning att få hem en valp och ett stort ansvar. Att gå en valpkurs är en väldigt bra början för både dig och din hund att bygga relation och utvecklas tillsammans. Det finns forskning som visar att hundar som har gått valpkurs med sin matte/husse har lägre risk för att utveckla beteendeproblem när den blir vuxen.

Valpkursen riktar sig i första hand till dig som har en hund mellan 12 veckor – 6 månader. Men givetvis kan det finnas undantag, där du inte hunnit med en valpkurs tidigt i hundens liv, och skulle vilja gå den även om hunden är något äldre. Hör av dig till mig för råd i fall du är osäker på vilken kurs du bör välja.

Valpkursen är så mycket mer än ”bara en kurs”. Valpen får möjlighet till miljöträning, vistas bland andra hundar och människor, få egentid med matte/husse, bli hanterad och får börja lära sig viktiga saker för att utvecklas. Det är också ett ypperligt tillfälle att diskutera frågor med andra hundägare och din instruktör.

Vi tar tillvara på valpens naturliga nyfikenhet och lekfullhet och bygger träningen utifrån det. Vi lägger grunden till kontakt, följsamhet, lek, samarbete, problemlösning, hälsa fint, koppelgående, hantering, inkallning och passivitet. Vi pratar också om hur du kan berika din hund liv – genom att ge den möjlighet till att utföra sina naturliga beteenden.

För att hitta kurs så kika gärna in i butiken under ”Aktuellt kursutbud” genom att klicka här: