Valpkurser

Du har precis fått hem en ny familjmedlem, stort grattis! Det är en stor omställning att få hem en valp och ett stort ansvar.

Att gå en valpkurs är en väldigt bra början för både dig och din hund att bygga relation och utvecklas tillsammans. Det finns forskning som visar att hundar som har gått valpkurs med sin matte/husse har lägre risk för att utveckla beteendeproblem när den blir vuxen.

Valpkurs

Aktuell kursstart 2022: lördag 5 november. Därefter 12/11, 19/11, 3/12 och 10/12 (obs uppehåll 26/10). Kl. 13.30-14.45

Upplägg: 5 tillfällen á 75 min. Vi varvar praktisk träning med teori och fika.

Pris: 1300kr.

Ålder: från 10 veckor* – 6 månader

*Valpar från 10 veckor är välkomna om de har diat en vaccinerad tik och blivit vaccinerade vid 8 veckors ålder.

Valpkursen är så mycket mer än ”bara en kurs”. Valpen får möjlighet till miljöträning, vistas bland andra hundar och människor, få egentid med matte/husse, bli hanterad och får börja lära sig viktiga saker för att utvecklas. Det är också ett ypperligt tillfälle att diskutera frågor med andra hundägare och din instruktör.

Vi tar tillvara på valpens naturliga nyfikenhet och lekfullhet och bygger träningen utifrån det. Vi lägger grunden till kontakt, följsamhet, lek, samarbete, problemlösning, hälsa fint, koppelgående, hantering, inkallning och passivitet. Vi pratar också om hur du kan berika din hund liv – genom att ge den möjlighet till att utföra sina naturliga beteenden.