Linn och Sibon

Jag som grundat och driver Nosperspektivet heter Linn Osvalder och bor på landet utanför Kristianstad. Jag är uppvuxen i Landvetter utanför Göteborg, men bor numera sedan många år tillbaka i Skåne. Djur har alltid varit närvarande i mitt liv. Under min uppväxt var det hästar som gällde för hela slanten. Jag har tränat och tävlat i hoppning, dressyr och fälttävlan. I vuxen ålder så är det hundintresset som har tagit över -och vilket intresse det har blivit! Finns det något bättre än att ”hålla på med hund”?

Jag har en Australian Shepherd hane på 4 år som heter Sibon. Sibon är mitt lyckopiller i livet. Han gör mitt liv så mycket rikare på alla sätt och vis. Så mycket som jag har lärt mig om hundar tack vare honom.

Han har en livsglädje som få och en vilja av stål. Ibland bufflig och lite smått överexalterad, men han har en mjuk själ som vill alla väl. Nyfikenheten sprudlar i honom, men han är samtidigt en betraktare som tänker efter och känner in varje situation. Han har känslorna utanpå och döljer inget. Klok och inkännande. En livsnjutare. Tack Sibon för att jag får vara din matte.

Det bästa Sibon vet när det gäller träning är sökarbete. Vi tränar nosework, specialsök, letar kantareller och viltspårar. Ibland tränar vi lydnad också. Vi tävlar i nosework och är uppflyttade till klass 2 (NW2 i TSM).

Här tog vi vårt tredje diplom i TSM NW1 på Öland.
Dessutom vann vi fordonssöket.

Sibon har också två ”systrar”. Molly och Klara, som är min killes hundar. De är båda jaktlabradorer. Klara apporterar fågel på jakt, och Molly är numera pensionär och hänger mest runt och har det härligt.

Det viktigaste för mig i min relation till Sibon är att han ska känna sig trygg med mig. Jag vill att han ska veta att jag alltid uppmärksammar hans känslor. För träning i all ära, men att hunden är trygg, glad och har en god livskvalitet är det allra viktigaste. Träningen ska styras av lust, glädje, samarbete och respekt. ALLTID.

Klara, Jaktlabrador
Molly, Jaktlabrador
Sibon, Australian Shepherd