LÄS OM: Noskurser

.

.

På denna sida kan du läsa om vilka kurser jag erbjuder inom Nose Work och kantarellsök.

Vill du gå direkt till butiken för att se vilka aktuella kursstarter som finns kan du klicka här:

Hunden har ett fantastiskt luktsinne och nosen är deras största resurs. De flesta hundar tycker om att använda sin nos för att upptäcka världen. Sökarbete kan vara väldigt självförtroendehöjande för hunden, så har du en lite försiktig och blyg hund kan det vara perfekt att aktivera hunden med nosarbete. Det passar också hundar som är lite stressade och har mycket energi. I nosarbetet behöver de koncentrera sig och sakta ner tempot.

Följande kurser erbjuds:

Nose Work grundkurs (nybörjare)

I denna kurs introduceras du och din hund till att leta, hitta och markera doften eucalyptus. I kursen ingår ett startkit med klicker, hydrolat, behållare och bärare för att ni ska kunna träna hemma mellan tillfällena. Ni får testa på de fyra grenarna behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Under kursen tränar vi på urvalsbanor av olika slag, markeringar samt att ”läsa din hund”.

Tillsammans kommer du och din hund att stärkta er gemenskap och ert samarbete. Efter kursen kan du fortsätta att träna nosework hemma som aktiveringsform eller sikta på att göra ett doftprov – det prov som du och hunden behöver genomföra för att få tävla i Nose Work. 

Nose Work fortsättningskurs (klass 1)

I denna kurs fortsätter vi att utveckla ditt och din hunds sökarbete tillsammans. Vi tränar fortfarande med eucalyptus som hydrolat (doft) men utvecklar nu genom att träna på fler gömmor i samma sök. Ni får även träna på att lägga gömmor till varandra och vi fokuserar mer på ”blinda sök” där du som förare inte vet vart doften är. I kursen får ni träna på behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Vi avslutar kursen med en träningstävling.

Nose Work påbyggnadskurs (klass 1 och 2)

I denna kurs jobbar vi vidare med att utveckla hundens sökarbete. Vi fokuserar på svårare gömmor – tidiga, låga och höga. Även du som förare får träna på hur du ska lägga upp ett sök på tävling. Vi tränar också uthållighet, lite mer utmanande miljöer och markeringar. Vi jobbar med eucalyptus i söken, men tränar även in doften för klass 2 – lagerblad.

Kantarellsökskurs

Ta hjälp av din hund för att hitta skogens guld! Kantarellsök är en rolig aktivitet att göra tillsammans med sin hund. Ni kommer ut i skogen, hunden får arbeta och aktiveras och på köpet kan ni hitta mängder med kantareller. I denna kurs lär vi hundarna doften kantarell (vi tränar på torkade kantareller). Vi tränar också på att lära hunden att markera att den har hittat en kantarell.