Noskurser

Jag erbjuder kurser i nosework, specialsök och kantarellsök. Aktuella kursstarter hittar du under den kurs du är intresserad av.

Hunden har ett fantastiskt luktsinne och nosen är deras största resurs. De flesta hundar tycker om att använda sin nos för att upptäcka världen. Sök-och spårarbete kan vara väldigt självförtroendehöjande för hunden, så har du en lite försiktig och blyg hund kan det vara perfekt att aktivera hunden med nosarbete. Det passar också hundar som är lite stressade och har mycket energi. I nosarbetet behöver de koncentrera sig och sakta ner tempot.

Nosework grundkurs (nybörjare)

Aktuell kursstart 2022: lördag 5 november. Därefter 12/11, 19/11, 3/12 och 10/12 (obs uppehåll 26/10). Kl. 11-12.30

I denna kurs introduceras du och din hund till att leta, hitta och markera doften eucalyptus. I kursen ingår ett startkit med klicker, hydrolat, behållare och bärare för att ni ska kunna träna hemma mellan tillfällena. Ni får testa på de fyra grenarna behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Under kursen tränar vi på urvalsbanor av olika slag, markeringar samt att ”läsa din hund”.

Tillsammans kommer du och din hund att stärkta er gemenskap och ert samarbete. Efter kursen kan du fortsätta att träna nosework hemma som aktiveringsform eller sikta på att göra ett doftprov – det prov som du och hunden behöver genomföra för att få tävla i Nose Work. 

Upplägg: 5 tillfällen á 90 min. Praktisk träning varvas med teori.

Pris: 1600kr.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Instruktör: Linn Osvalder. Jag har en gedigen erfarenhet av träning och tävling med egen hund. Uppflyttade till klass 2 TSM Nose Work. Jag har under flera år gått kurser och läger runt om i landet för flertalet olika instruktörer och personer som arbetar operativt med sökarbete. Jag är under pågående utbildning till SNWK certifierad Nose Work instruktör och doftprovsdomare.

Kantarellsökskurs

Aktuella kursstarter 2022:

Lördagar. Datum 20/8, 27/8 och 3/9. Kl. 11.00-12.30 (första tillfället 11.00-13.00)

Söndagar. Datum 21/8, 28/8 och 4/9. Kl. 16.00-17.30 (första tillfället 16.00-18.00)

Ta hjälp av din hund för att hitta skogens guld! Kantarellsök är en rolig aktivitet att göra tillsammans med sin hund. Ni kommer ut i skogen, hunden får arbeta och aktiveras och på köpet kan ni hitta mängder med kantareller.

I denna kurs lär vi hundarna doften kantarell (vi tränar på torkade kantareller). Vi tränar också på att lära hunden att markera att den har hittat en kantarell.

Upplägg: 3 tillfällen á 120 min. Två första tillfällena tränar vi i Åhuskärr, tredje tillfället i skogsmiljö.

Pris: 1450kr.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Nosework fortsättningskurs (steg 2)

Startar vår 2023.

I denna kurs fortsätter vi att utveckla ditt och din hunds sökarbete tillsammans. Vi tränar fortfarande med eucalyptus som hydrolat (doft) men utvecklar nu genom att träna på fler gömmor i samma sök, tidiga, höga och låga gömmor. Ni får även träna på att lägga gömmor till varandra och vi fokuserar mer på ”blinda sök” där du som förare inte vet vart doften är. I kursen får ni träna på behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Vi avslutar kursen med en träningstävling.

Upplägg: 4 tillfällen á 120 min. Stort fokus på praktisk träning.

Pris: 1600kr

Förkunskaper: NW1 grundkurs eller motsvarande. Din hund ska kunna söka efter eucalyptus.

Noseworkkurs klass 2

Kommer 2023.

Nosework påbyggnadskurs klass 2

Kommer 2023.